Kripto zaštita

DigiCRYPT

DigiCRYPT sistem je s-kraja-na-kraj VoIP kodirano softversko rešenje zaštite za mobilne telefone. Aplikacija omogućava kodirani razgovor, komunikaciju tekstualnim porukama i razmenu fajlova. Ne zahteva nikakve hardverske nadogradnje za sam mobilni telefon, a za kodiranje koristi 4096-bitni RSA javni i 256-bitni AES privatni ključ, gde se AES ključ menja pre i posle svake sesije (razgovora).

Mreže 3G/UMTS, GPRS/EDGE i WiFi mogu se koristiti za prebacivanje glasovnih i pisanih podataka. Postoji i dostupna aplikacija za personalni računar, pa su i pozivi sa mobilnog na PC mogući putem te dve aplikacije. Aplikacija je dostupna i za Windows i za Macintosh platformu, kao i za Android i iOS mobilne platforme.

enkripcija podataka
enkripcija podataka

Enkripcija i zaštita

Danas, kada je složena tehnologija prisutna u životu svakog od nas, jednostavno ne možemo da zamislimo život bez mobilnog telefona. Da li je razgovor preko mobilnog telefona bezbedan? Vaša poslovna konkurencija ili hakeri mogu presecati telefonsku komunikaciju sa relativno malo napora.

Većina korisnika zna da, u slučaju presecanja poverljivih podataka, može doći do ozbiljnog poslovnog rizika, i pravo svakog pojedinca ili osobe je da zaštiti svoje poslovne i privatne razgovore. Pošto je ova enkripcija sigurna zaštita, nećete morati da brinete o tome da li će vaši poslovni planovi biti narušeni od strane prisluškivača.

enkripcija podataka
enkripcija podataka